contactnederlandsengels

Artistiek leider Jacqueline Dubach studeerde blokfluit aan het Utrechts conservatorium en specialiseerde zich al tijdens haar studie in de uitvoeringspraktijk van Middeleeuwse en Renaissance-muziek. Zij volgde lessen bij specialisten in dit vakgebied als Pedro Memelsdorff (Bologna) en verschillende docenten van de Schola Cantorum Basiliensis (Basel).

Foto: Taco van der Werf Photography


De Belgische sopraan Hilde Van Ruymbeke studeerde Solozang aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar zij in 2000 de Tweede Fase-opleiding afrondde bij Marius van Altena en Jill Feldman, en masterclasses volgde bij Emma Kirkby. Hilde is regelmatig te beluisteren op de  Nederlandse kamermuziekpodia als solist met ensembles als La Primavera en Duo Rosemont, en als lid van Collegium Vocale Gent, Amsterdam Baroque Choir, Currende en de Nederlandse Bachvereniging.


Geïnspireerd door een luitrecital begon Elly van Munster een vakstudie luit die zij in 1994 afrondde met een Staatsexamen. Naast haar lessen bij Willem Mook volgde zij workshops bij onder andere Nigel North, Jakob Lindberg, Hopkinson Smith, Anthony Bailes, Toyohiko Satoh en Andrew Lawrence-King. Elly treedt regelmatig op als begeleider van zangers en instrumentalisten, en  speelde onder meer met het Nederlands Kamerkoor, de Nederlandse Bachvereniging en het Nederlands Blazersensemble.


Monique Pellens studeerde viool aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Bouw Lemkes. In haar eindexamenjaar, deed zij proefspel bij Het Brabants Orkest en werd aangenomen in de eerste violengroep. Tegelijkertijd vervolgde zij haar studie aan het Sweelinck Conservatorium bij Valentin Zhuk. Tot op heden is zij werkzaam als violiste bij het Brabants Orkest

Sinds 2006 is zij zich meer gaan toeleggen op de Oude Muziek. Haar liefde voor de viola da gambaklank heeft haar ertoe gebracht het instrument te gaan bespelen. Ook de voorloper van onze huidige strijkinstrumenten, de vedel, behoort tot haar instrumentarium.
Zij volgde lessen op beide instrumenten bij Maaike Boekholt en speelt concerten in verschillende ensembles.


De Amerikaanse tenor Christopher Kale studeerde af aan de Boston University met een Bachelor's en een Master's degree (cum laude), en won een internationale beurs voor studie in Amsterdam bij Max van Egmond. Christopher Kale is voornamelijk actief in het Renaissance- en Middeleeuwse repertoire als lid van Cappella Pratensis, Huelgas Ensemble, Capilla Flamenca, de Boston Camerata, en het Nederlands Kamerkoor.


Beschreven als "een meester van barokversieringskunst" (Aachener Zeitung) maakte de Amerikaanse vedelspeler Jonathan Talbott op 16-jarige leeftijd zijn solo debuut op de viool. Nu speelt hij een breed repertoire uit 800 jaren geschiedenis, en is een bekend uitvoerder op het gebied van de vroege strijkinstrumenten: barok- en renaissance viool, rebec en middeleeuwse vedel. Jonathan is te horen op opnames van o.a. Il Concerto Barocco, Ensemble Braccio, Super Librum, Currende, en The Boston Camerata.


Cassandra Luckhardt studeerde cum laude af aan het Oberin College, Ohio (V.S.) en haalde haar mastersdiploma aan het San Francisco Conservatory. Zij vervolgde haar studie in Parijs aan het Conservatorium National Superieure de Musique en aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.
Cassandra won prijzen in het Festival van Brugge, het Van Wassenaer Concours en het Holland Festival Oude Muziek in Utrecht. Als celliste en gambiste is Cassandra een veelgevraagd ensemblespeler en soliste bij o.m. the Amsterdam Baroque Orchestra, Le Concert Spirituel, the King’s Consort en Musica ad Rhenum. Zij gaf concerten op festivals in Japan, Amerika en Europa en verleende haar medewerking aan verschillende cd opnamen.