contactnederlandsengels

voorblad cdDUTCH!
Ars Nova songs in Dutch

Een kleine maar kostelijke verzameling Nederlandstalige liederen uit de late middeleeuwen: een collector’s item uitgebracht in beperkte oplage, uitsluitend te verkrijgen via Fortuna.

voorblad cdJOHANNES CICONIA & GUILLAUME DUFAY
Chansons

Fortuna Cisalpina! Zoals in de Gouden Eeuw Nederlandse schilders aangetrokken werden door het Italiaanse licht en in Rome gingen werken, zo trok al in de late Middeleeuwen menig componist van – toen nog – de Lage Landen de Alpen over op zoek naar inspiratie. Die Italiaanse droom resulteerde voor twee van zulke pioniers, Johannes Ciconia en Guillaume Dufay, in het scheppen van geniale muziek. Om hun grensoverschrijdend talent te illustreren, volgt Fortuna op deze cd Ciconia en Dufay op hun reis door het Vlaamse en Italiaanse muzikale landschap van de late Middeleeuwen: Oude Muziek in Context.

Johannes Ciconia & Guillame Dufay: Chansons (Super Audio CD) is uitgebracht bij Aliud Records.

voorblad cdADIEU VOUS DI
Ars nova van de Lage Landen

Fortuna presenteert de fascinerende en bloeiende muziekcultuur van de Lage Landen rond 1400. De prachtige liefdesliederen van de Nederlandse handschriften Utrecht, Amsterdam en Leiden worden in de context geplaatst van het internationale repertoire rond 1400 met werken van Guillaume de Machaut, Baude Cordier en Francis Andrieu. Adieu vous di - een krachtig artistiek portret van Ars Nova in de Lage Landen, en een ode aan het vakmanschap van haar componisten.

Adieu vous di – ars nova van de Lage Landen (Super Audio CD) is uitgebracht bij Aliud Records.

'Fortuna laat op ongekende wijze de muziek en daarmee het gedachtegoed uit die tijd herleven. Een absolute aanrader voor de liefhebber!'
www.aliudrecords.com

Alle cd’s zijn te koop in de vakhandel, u kunt ook bestellen via info@ensemble-fortuna.nl.