contactnederlandsengels

Workshops met muziek uit middeleeuwen en renaissance
Jacqueline Dubach en Christopher Kale van ensemble Fortuna hebben met hun workshops rond muziek uit Middeleeuwen en Renaissance al menig instrumentalist en zanger in vuur en vlam gezet voor het prachtige polyfone repertoire tussen 1350 en 1500.  Er zijn dagworkshops en meerdaagse cursussen voor zowel beginners als gevorderde instrumentalisten en zangers.

(lees minder)

De dagworkshops die Jacqueline en Christopher geven zijn voor gevorderde en ervaren musici. Thema's zijn componisten als Francesco Landini en Guillaume Dufay, dus muziek uit de 14e en 15 eeuw. Van de deelnemers wordt verwacht dat zij ervaring hebben in ensemblespel en in staat zijn een partij solistisch te bezetten. Ervaring met het repertoire is niet vereist.

Voor wie eens kennis wil maken met het repertoire uit de renaissance, uit 15e en 16e eeuw, geven Jacqueline en Christopher laagdrempelige weekcursussen en cursusweekenden in samenwerking met Frank Peerenboom, specialist historische dans.

Cursist:

"Betrokken bij de muziek, vakkundig en levendig instructief, met aandacht voor details en met humor onze 'gebreken' opvattend."

Al deze workshops en cursussen worden georganiseerd door www.huismuziek.nl, meer informatie is ook via Fortuna (info@ensemble-fortuna.nl) verkrijgbaar.

 

Workshops barokmuziek
Jacqueline Dubach en Elly van Munster geven dagworkshops barokmuziek op prachtige historische locaties. In 2013-2014 kun je aan de slag met Italiaanse barokmuziek voor blokfluit op het sfeervolle middeleeuwse kasteeltje 't Huys Dever.

(lees minder)

Cursusjaar 2013-2014 staat in het teken van de Italiaanse barok. In de workshop wordt gewerkt aan prachtige sonates voor altblokfluit van Bononcini, Vivaldi en Marcello. De muziek is zó gekozen, dat spelers van niveau goede beginner tot en met gevorderde spelers zich kunnen opgeven. In de workshop gaan we in kleine groepjes werken aan expressie en interpretatie, met veel nadruk op het spelen met continuo (begeleiding). De deelnemers worden door Elly van Munster begeleid op chitaronne, en gecoacht door Jacqueline.

De dag wordt afgesloten met een informeel 'toonmoment', waarvan iedereen een professionele opname krijgt. De workshopprijs is inclusief uitgebreide lunch en koffie/thee. En een kleine rondleiding door het kasteeltje hoort er natuurlijk ook bij: in de tentoonstellingsruimte ligt een bijzonder blokfluitje dat is opgegraven bij de restauratie van het kasteeltje!

Cursisten:

"Jullie hebben beiden engelengeduld met ons gehad en dat alles in een gezellige en ontspannen sfeer. Chapeau!"

"Ik heb erg genoten van de workshop en ik heb veel geleerd. Ik vond het een inspirerende dag en de muziek heeft nog lang in mijn hoofd gespeeld."

"Jacqueline, je nam voor ieder uitgebreid de tijd door naar de mensen te luisteren, te adviseren en op gemak te stellen. Daarnaast gaf je vele goede tips mee. Daarbij dank aan Elly, want ook zij heeft hard gewerkt door ons goed te begeleiden met haar prachtige bas-luit! Mooi."

Neem voor meer uitgebreide informatie en aanmelden contact op met Jacqueline Dubach via info@ensemble-fortuna.nl. Zie musici.htm voor informatie over Jacqueline en Elly, en www.kasteeldever.nl voor meer informatie over 't Huys Dever.